Meteen naar de inhoud
Home » News » YouTube zet zijn eerste stap richting podcasts

YouTube zet zijn eerste stap richting podcasts

Er gebeurt veel op YouTube wanneer je het over podcasts hebt, maar dat komt niet omdat het platform er zoveel aandoet. Dat gaat nu veranderen.

Podcast krijgen op YouTube een eigen URL

Het is een vreemde trend. Podcast ging aanvankelijk om de audio en de schoonheid van het alleen luisteren zonder dat je naar een beeld moest kijken. Nu veranderd dit langzaamaan weer naar podcasts met beeld. YouTube is HET platform dat zulk soort media kan hosten en dat ook doet. Iedereen kent het, er zijn verdienmogelijkheden en het is nog eens gratis ook.

Pagina voor podcasts op Youtube

Tot nu toe was er geen onderscheid te maken op YouTube wanneer je zocht op podcasts. Je moet ze gewoon tegenkomen in de zoekresultaten. Dat gaat nu veranderen.

Vanaf nu kun je onder op de Explorer-pagina https://www.youtube.com/podcasts de podcasts vinden die op Youtube staan. Je zou verwachten dat er nog meer komt, maar nee dit is het. Er is een hoofdstuk toegevoegd aan de website die je op het moment van schrijven niet eens vanuit Nederland kan bezoeken.

Google Podcasts?

Het is overigens helemaal niet ondenkbaar dat Google ooit wat zal gaan samentrekken. Waarom zou je Google Podcasts in stand houden wanneer je al een ijzersterk en breed gebruikt platform als YouTube hebt?

1 reactie op “YouTube zet zijn eerste stap richting podcasts”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *