Meteen naar de inhoud
Home » News » Gaat Google Podcasts verdwijnen?

Gaat Google Podcasts verdwijnen?

Google liet blijken podcasts belangrijk te vinden door ze in de zoekresultaten te tonen met een playbutton. Hiermee kon je direct de podcast afspelen via Google Podcasts. Een mooie combinatie tussen zoeken en direct consumeren van audio.

Google Podcast niet meer in zoekresultaten

Sinds kort is deze functie voor de meesten van ons niet meer bereikbaar. Wanneer je nu een zoekopdracht naar een podcast start krijg je resultaten naar andere websites. Je krijgt niet meer de mogelijkheid van Google Podcasts te zien? Gaat deze dienst verdwijnen?

Podnews heeft om een reactie gevraagd. Een woordvoerder van de zoekgigant zegt dat het bedrijf continue aan het experimenteren en testen is.

Gaat de Google Podcasts app verdwijnen

De app voor deze dienst is vooral onder Android gebruikers ontzettend populair. Toch heeft de app al anderhalf jaar geen update gekregen. Dat is een teken dat Google geen man/vrouw uren meer investeert in de app en dienst. Is Google Podcasts de volgende app die zijn laatste gang naar de Google Graveyard maakt?

Gaat YouTube de functie overnemen?

YouTube heeft veel gebruikers, veel content, er staan al podcasts op, dus waarom zou Google niet dit platform gebruiken om Podcasts te delen.

De kans is best groot dat dit een scenario is dat binnen de komende maanden zal gaan uitrollen. Zeker gezien het feit dat Podcasts met video steeds populairder worden. Dan is de combinatie met YouTube snel gemaakt. Het bedrijf zal het een en ander moeten aanpassen wanner ze podcasts in de app integreren.

Zo is het nog niet mogelijk YouTube op de achtergrond af te spelen, dat is wel een vereiste bij het afspelen van podcasts op een mobiel apparaat.

Meer weten over hoe en waar je je podcasts moet delen? Vraag het ons..

You agree to receive email communication from us by submitting this form and understand that your contact information will be stored with us.