Meteen naar de inhoud
Home » News » Podcast starten? Maak je niet druk

Podcast starten? Maak je niet druk

Er is geen ontkomen meer aan, podcasts zijn overal. Iedereen die dacht dat het een tijdelijke opleving was is er nu ook van overtuigd dat het een blijvertje is. Het mooie van podcasts is dat het ontzettend laagdrempelig is. Podcast starten? Maak je niet druk om de volgende zaken.

Apparatuur

Wanneer je alle filmpjes ziet van de grote podcast studio’s dan zou je denken dat je veel geld moet investeren in apparatuur. Niets is minder waar, je kunt een podcast beginnen met een minimaal budget.

Zorg voor een goede microfoon die je via USB op je laptop kunt aansluiten. Er zijn meerdere gratis programma’s die je helpen om je audio op te nemen. De meest bekende is wel Audacity, je hebt het zo onder de knie en het doet precies wat je nodig hebt.

Blijf je het podcasten leuk vinden dan kun je altijd je spullen gaan upgraden. Wellicht koop je dan een mixer met opnamemogelijkheid en betere microfoons. Bij podcasten gaat het om de content en niet hoe het er uit ziet.

Hosten

Net als een website moet je podcast ergens gehost worden. Ook daar zijn heel veel partijen die je daar bij kunnen helpen. De ene partij is goedkoper dan de andere, maar er is ook een gratis variant. Het door Spotify opgekochte Anchor laat je gratis podcasts opnemen en distribueren.

Gratis is fijn om te beginnen maar zoals het je kent het gezegde ‘When you don’t pay, you are the product. Of het hosten via Anchor (nu Spotify for Podcasters) gratis blijft weten we niet. Wanneer je met een klein budget wil starten is het ontzettend handig.

Wil je meer weten over het starten van een podcast, vraag het ons!

    Foto door George Milton

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *