Meteen naar de inhoud
Home » News » Podcast op YouTube zijn live

Podcast op YouTube zijn live

Het zat er al een tijdje aan te komen maar podcasts zijn eindelijk live op YouTube. Dat wil zeggen voor de ‘makers’ en dat is ergens ook wel logisch ook. Het platform zal eerst een bibliotheek van podcasts moeten gaan opbouwen voordat YouTube ze presenteert aan het publiek.

Podcasts are Go!

Via een tweet liet YouTube weten dat Podcast beschikbaar waren voor de ‘creators’.

Via YouTube Studio heb je nu de gelegenheid om een podcast aan te maken. Podcast creators krijgen speciale badges voor de video en de playlist. Ook kunnen ze speciale ‘Searchcards’ cards krijgen en worden vermeld op de podcastpagina van YouTube.

Hoe maak je een podcast in YouTube Studio?

Op YouTube een podcast serie is een playlist. Podcast afleveringen zijn video’s in deze playlist. Om een podcast aan te maken ga je naar YouTube Studio en klik je rechtsboven op ‘maken, en daarna op ‘Nieuwe podcast’

Daarna ga je alle bijzonderheden invullen voor je podcast zoals je dat bij het hosten van je audiopodcast ook doet. Let er wel op dat de afbeelding die je erbij upload vierkant moet zijn. Wanneer je op Save klikt heb je een playlist aangemaakt voor een podcast. waar je nieuwe of bestaande video’s in kunt uploaden.

Een nieuwe aflevering uploaden gaat op dezelfde manier als een video. Zorg alleen dat je de juiste podcast playlist selecteert zodat hij goed terecht komt.

Bestaande video aan je podcast playlist toevoegen

Het kan heel goed zijn dat je al een aantal video’s op YouTube hebt staan met een podcast. Deze kun je heel eenvoudig toevoegen door in YouTube naar de tab ‘content’ te gaan, de video’s te selecteren die je wil toevoegen en dan aan de bovenzijde de gewenste playlist te selecteren.

Een bestaande playlist als podcast instellen

Wil je een bestaande playlist veranderen in een podcast op YouTube dan gaat dat als volgt. Ga in YouTube Studio naar ‘content’, dan naar ‘playlist’ en selecteer de gewenste playlist. Klik op de drie puntjes en klik op ‘Als podcast instellen’

Heb je meer vragen over YouTube en Podcasts? Laat het ons weten.

    Tags: